Školní rok 2023/2024

Děběnky

Ahoj,
posílám první informace k oddílovému roku 23/24 Děbenek.
Schůzky letos budou probíhat stejně jako minulý rok, tedy vždy ve středu 17:00 – 19:00. První schůzka proběhne ve středu 4.10. Sejdeme se v 17:00 v klubovně (Karolíny Světlé 15, Praha 1), rozchod bude na Střeleckém ostrově v 19:00.Děběnky letos povedu já – Tzikky (elinezada@gmail.com;), Ema, Esthé a Kori.

V příloze najdete kalendárium s rozpisem schůzek a výprav. Stejně jako v minulých letech si povedeme docházku. Kdo nebude chodit na schůzky a jezdit na výpravy a kdo se nebude dopředu omlouvat, bohužel nebude mít možnost jet s námi na letní tábor a pokračovat v oddíle. Požadovaná účast je alespoň na polovině schůzek a výprav.
Na výpravy se letos bude přihlašovat jako v minulých letech pomocí google formulářů. Opět je, vzhledem k našemu počtu, potřeba kupovat u ČD hromadné jízdenky, které je nutné objednat 72 hodin dopředu. Kdo nenahlásí svou účast včas, bude si muset jízdenku na výpravu zařídit a uhradit sám. 
Příspěvky se budou platit opět na účet.Informace k placení a variabilní symboly vám během dohledné doby zašle Ema (emavesela044@gmail.com). Případné dotazy ohledně placení prosím směřujte přímo na ni.
Těšíme se v říjnu,
za KPT Tzikky (Eliška Nežádalová)

Sluníčka

Ahoj,

posílám první informace k oddílovému roku 23/24 Sluníček. Schůzky letos budou probíhat vždy v úterý 17:00 – 19:00. Se světluškami se poprvé potkáme v úterý 3. října v 17:00 v klubovně (Karolíny Světlé 15, Praha 1), kde bude i rozchod.Sluníčka letos povedu já – Anima (animamuz02@gmail.com,), Jémi, Nona a Affi.

V příloze najdete kalendárium s rozpisem schůzek a výprav. Stejně jako v minulých letech si povedeme docházku. Kdo nebude chodit na schůzky a jezdit na výpravy a kdo se nebude dopředu omlouvat, bohužel nebude mít možnost jet s námi na letní tábor a pokračovat v oddíle. Na výpravy se letos bude přihlašovat jako v minulých letech pomocí google formulářů. Opět je, vzhledem k našemu počtu, potřeba kupovat u ČD hromadné jízdenky, které je nutné objednat 72 hodin dopředu. Kdo nenahlásí svou účast včas, bude si muset jízdenku na výpravu zařídit a uhradit sám. Příspěvky se budou platit opět na účet.Informace k placení a variabilní symboly vám v dohledné době budou zaslány.Pro rodiče nováčků a další zájemce uspořádáme informační schůzku, která proběhne po první schůzce Sluníček (3. 10. od 19:00) v naší klubovně. Základní informace jsou také uvedené v příloze „info pro nováčky“. Další přílohou jsou „pravidla pro nováčky“. Jedná se o několik bodů, které budou holky muset splnit do konce dubna. Měly by nováčkům pomoct se zdárně začlenit do oddílového života. Od nováčků vybíráme přihlášku a souhlas se zveřejněním fotografií. Oba dokumenty najdete v příloze. Přineste je, prosím, vyplněné na některou z říjnových schůzek a odevzdejte někomu z vedoucích. 

Těšíme se v říjnu a novému oddílovému roku zdar! za KPT

Anima (Anna Mužíková)

Pišišvoři

Ahoj,

přejeme pěkný začátek září a doufáme, že po se prázdninové pauze všichni těší na nový oddílový rok. Zároveň bych se hned na začátek chtěl omluvit, že se ozýváme takhle pozdě.
Posíláme prvotní informace k oddílovému roku 2023/24
Tak jako každý rok nám oddílový rok začíná v říjnu a to ve čtvrtek 5.10. od 17:00 do 19:00 v klubovně Karolíny Světlé 15
První jednodenní zahajovací výprava bude v sobotu 14.10
V příloze naleznete kalendárium pro 1. pololetí tohoto roku.Jistě všichni víte, ale pro jistotu připomenu, že je pro nás i pro chod oddílu potřebné a vyžadované aby se kluci účastnili všech schůzek a výprav.
Plánujeme také schůzku pro rodiče určenou primárně pro nováčky, ale uvítáme každého. Bude hned první schůzku, od 6 do 7. Chceme se tam rodičům, kteří nás neznají, hlavně představit a říct něco málo o chodu oddílu, popř. zodpovědět otázky
V případě, že už dále nechcete v oddíle pokračovat, tak nám dejte vědět.

Dále jsou informace hlavně pro rodiče nováčků, ale doporučuji přečíst všem. Opakování matka… a dál to znáte.
V příloze také naleznete přihlášku, kterou, prosím, vyplňte a přineste na schůzku.
Jak jsem psal už dříve, tak účast na oddílových akcích je vyžadována. Pokud se ale z nějakého důvodu přesto musíte ze schůzky nebo výpravy omluvit, učiňte tak prosím s dostatečným předstihem. Hodně nám to usnadní plánování (program pro 3 nebo 20 dětí je velký rozdíl).
K přihlašování na výpravy využíváme Google formuláře. Dejte pozor, abyste přihlašovali Vaše děti včas. Jízdenky se musí kupovat s předstihem a kdo nebude přihlášen v termínu, bude si muset jízdenku na výpravu zařídit sám.
Základní informace k výpravám posíláme zpravidla 10 dní před akcí. Doplňující informace obdržíte nejpozději středu před výpravou.
Na schůzky si s sebou nosíme osobní věci kterých je 8 (šátek, uzlovačka, tenisák, tužka, blok, nůž, lodnická knížka, KPZ). Na první schůzce klukům vysvětlíme, ukážeme a poradíme.

Pokud máte nějaké otázky, tak se na nás neváhejte obrátit, zodpovíme přes email nebo na schůzce pro rodiče. 
S pozdravem za CPTJečmen

Velcí kluci

Ahoj, 
zdravím všechny po prázdninovém odpočinku. Přináším pár důležitých informací, či připomínek. Prosím, pokud by bylo cokoliv nejasného, napište mi a vyřešíme ;))
SCHŮZKYPočínaje tímto týdnem se budeme potkávat tradičně ve středu od 17 do 19 v klubovně na Národní. Může se stát, že se občas během roku sejdeme různě po Praze, ale informace dostanete minimálně s týdenním předstihem. 
VÝPRAVYPrvní výprava (Březák) je pro skauty s přespáním, což znamená, že pojedeme už v pátek odpoledne/večer. Bližší informace dostanete v odděleném mailu. Jistě to kluci znají nebo si to mezi sebou řeknou. ;))
Rád bych jen po zkušenostech z minulého roku připomněl, že je opravdu hodně důležité hlásit kluky na výpravy včas, případně pokud nepojedou, dát to vědět hned co o tom víte…. klidně měsíc dopředu, ale nebojte, bude na to vždycky dost času. Primárně bychom ale byli rádi, aby kluci jezdili na všechny výpravy. 
OSTATNÍCo se týče kalendária, všichni byste ho měli mít v mailu od Ječmena. Komu nepřišlo, ozvěte se co nejdřív, pošlu vám ho znova. Bylo by fajn, kdybyste kalendárium sledovali a počítali tak s tím, že výpravy jsou naplánované půl roku dopředu (souvisí s info výš). 
Kdo o to bude mít zájem, nabízím odkaz na google kalendář s plánovanými výpravami a schůzkami, zatím jako pilotní verzi, ale pokusím se z toho udělat funkční systém. Kdo by o to stál, prosím ozvěte se a vymyslíme jak to uděláme ;))
Pokud by mě něco napadlo, ozvu se vám, zatím to je vše.Mějte se fajn
Isoso