Schůzka

Schůzky máme pravidelně vždy od 17.00 do 19:00 různá odpoledne v týdnu dle věkových kategorií. Přes zimu se scházíme v klubovně nedaleko Národního divadla, kde máme dvě oddělené místnosti – holčičí a klučičí klubovnu, kuchyňku a záchody. V květnu a červnu máme schůzky v loděnici v Bráníku, kde máme k dispozicy sklad věcí na vybavebí na tábor a lodě (hlavně laminátové pramice a nekolik kánoí), šatnu a společnou klubovnu, v případě špatného počasí.

Schůzky probíhají odděleně podle věku dětí:

  • Sluníčka (holky 2.-5. stupeň ZŠ), úterý 17:00-19:00
  • Pišišvoři (kluci 2.-5. stupeň ZŠ), čtvrtek 17:00-19:00
  • Děbenky (holky 5.-9. stupeň ZŠ), středa 17:00-19:00
  • Velcí kluci (kluci 5.-9. stupeň ZŠ), středa 17:00-19:00

Na schůzkách se hrají hry v klubovně, za hezkého počasí venku na Střeleckém ostrově, Žofíně nebo Petříně. Dál se s dětmi učíme šifry, skautské dovednosti jako je vázání uzlů nebo poznávání přírody. K tomu používáme jak vlastní materiály ¨- Lodnická knížka, tak materiály vydané skautským ústředím – například Cestičku světlušek. Celým rokem děti provází rámcová hra. Holky rády něco občas vyrobí, větší děti se učí práci s mapou, poznávají okolí klubovny nebo navštíví nějakou výstavu. Před Vánoci si schůzku osladíme cukrovím a pár dárečků nám přinese mořský stařec Eman.

Když se zadaří domluvit pronájem tělocvičny, tak se v ní jednou měsíčně střídají všechny skupiny, případný rozpis naleznete v kalendáriu. V tělocvičně provozujeme různé sporty a hry, které potřebují více prostoru. S sebou si nosíme kromě osobních věcí (viz dále) také převlečení na sport a sálovou obuv.

V loděnici v Bráníku se snažíme co nejvíce času trávit na vodě. Na Vltavě učíme nováčky pádlovat na pramicích, větší děti se učí kormidlovat kánoe. V loděnici k tomu máme všechno vybavení, jako jsou lodě, pádla a vesty. Kromě vody se věnujeme i jiným sportům – kluci rádi trénují softball, nebo hrajeme různé hry. Když nám počasí nepřeje, k dispozici máme i místní klubovnu, ale snažíme se být co nejvíce venku.

evoluce

Co s sebou na schůzku

Na každou schůzku

by každé dítě mělo mít své osobní věci, které by mělo vozit i na skautské výpravy.

  • Papír – blok, zápisník
  • Tužka – obyčejná a propiska
  • Uzlovačka – středně silný provaz metr dlouhý, kromě vázání uzlů se používá při hrách například k vytyčení pole, nebo při práci třeba ke svázání dřeva. V provaznictví vám jistě poradí, jaký provaz vybrat – nejbližší provaznictví od naší klubovny se nachází přes most na Újezdě
  • Tenisák – stačí starý nejlépe zřetelně podepsaný nebo označený – využívá se při hrách
  • Šátek – také stačí starší, u kterého nevadí, že se může poničit. Nejlepší je klasický čtvercový puntíkatý
  • KPZ – krabička poslední záchrany – malá, pevná, uzavíratelná krabička, ve které jsou uložené všechny důležité věci pro potřeby přežití
Do loděnice

si kromě osobních věcí nosíme

  • převlečení na vodu – kraťasy, tričko, šusťáky, větrovku – podle počasí
  • „vasrbotky“ – nejlépe staré tenisky nebo neoprénové boty do vody – měly by mít pevnou špičku a držet na noze, i když se vodák překlopí z lodi – boty ho chrání, aby si neukopl palce o kámen nebo si jinak nezranil nohy.

Dobré je si do batůžku také přibalit náhradní spodní prádlo, kdyby se někdo na schůzce náhodou vykoupal.

img_7368

Do tělocvičny

si kromě osobních věcí nosíme převlečení na sport a sálovou obuv.

dsc_0096

Kontakty

Adresa klubovny: Karolíny Světlé 15, Praha 1

Adresa loděnice: Lodnická 1, Praha 4